• Schoorsveld
  • Mens
  • Natuur

Troostrijke kunst Tijdens Kunstsmullen op Schoorsveld

Op de natuurbegraafplaats ervaren we dagelijks de troost die natuur kan bieden. De wind die zacht langs je wangen streelt, een vogel die een prachtig lied fluit en de wisseling van de seizoenen. Ook kunst kan troost bieden. Tijdens Kunstsmullen worden natuur en kunst samengebracht in een inspirerende kunstwandelroute.

Van 29 september tot en met 27 oktober kun je in de gemeente Heeze-Leende genieten van allerlei kunstvormen. Dit jaar kun je ook Kunstsmullen op natuurbegraafplaats Schoorsveld. De kunstroute die bij de buren (Kapellerput) begint, voert je ook over natuurbegraafplaats Schoorsveld.

Bomen spreken

Op prachtige plekken rondom de vennen en in het bos worden de kunstwerken getoond. De organisatie van Kunstsmullen vertelt: “Bij deze editie, met als thema Bomen spreken, is er een hoofdrol weggelegd voor bomen en de verhalen die ze zouden kunnen vertellen. Ook maken we ruimte voor kunstenaars die in hun werk grote thema’s aankaarten die betrekking hebben op de natuur en de relatie tussen mens en natuur. De betrokken kunstenaars vormen een mix van jong talent en nationaal gevestigde namen. Naast bestaand werk is in de kunstroute nieuw werk te zien van makers die samen met amateurs en semi-professionals uit Heeze-Leende een ‘gesprek’ aangaan met het landschap.”

Op Schoorsveld bewonder je kunstwerken van Adri Verhoeven, Yke Prins, Philippe Gouwy, Roland de Jong Orlando, Lebuïn d’Haese, Marco Goldenbeld en Rianne Schaaf & Paul Reker (impressies van kunstwerken van een aantal van deze kunstenaars vind je in de slideshow). Rianne Schaaf en Paul Reker laten graag het kunstwerk ‘Vergezicht’ aan je zien. De omschrijving van het kunstwerk: ‘De herinnering komt iedere dag opnieuw, net zo lang, net zo vaak als dat er niet vergeten wordt, de herinnering verandert, verdwijnt in de mist, de herinnering krijgt gaten, de herinnering vormt zich elke dag opnieuw.’

Kom je ook genieten van kunst en wil je de natuur op Schoorsveld op een andere manier ervaren? Je bent het gehele evenement welkom tussen zonsopgang en zonsondergang. Je vindt meer informatie op de website van Kunstsmullen: https://kunstsmullen.nl/programma. Op zondag 27 oktober halen we de kunst naar binnen. Het evenement wordt dan afgesloten met een inspirerend en gevarieerd programma in de ceremonieruimte van natuurbegraafplaats Schoorsveld. Meld je aan via de volgende link: https://www.natuurbegravennederland.nl/activiteit/afsluiting-kunstsmullen/.