• Schoorsveld

Maak kennis met Michel "De mooiste baan die er is"

Drie jaar geleden startte Michel op natuurbegraafplaats Schoorsveld. Daarvoor werkte hij in een crematorium. “Mijn hart ligt echt bij de uitvaartbranche. Toen ik me verdiepte in het natuurgebied van Schoorsveld werd ik eigenlijk meteen verliefd.”

“De ochtend is mijn favoriete moment van de dag. Je ziet de natuur ontwaken en het gebied is nog zo lekker rustig. Dan zie ik de nevel als een magische sluier boven het ven.” Op de vraag wat Michels favoriete plant- of diersoort is, antwoordt hij: “Dat is een lastige vraag want er is hier zoveel moois te spotten! Als ik een keuze moet maken ga ik toch voor de ijsvogel. Sommige periodes laat hij zich bijna dagelijks zien bij het ven. Het is helemaal bijzonder als dit gebeurt tijdens een uitvaart. Dit ervaren nabestaanden toch als een soort cadeautje.”

Warm bad

“Werken op Schoorsveld voelt als een warm bad. We hebben in het team allemaal onze eigen kwaliteiten en vullen elkaar goed aan.” De natuurbegraafplaats is ondertussen veel meer dan ‘alleen’ een werkplek voor Michel. “Twee bijzondere momenten op Schoorsveld die mij altijd bijblijven zijn de uitvaarten van mijn ouders. Ik kijk met veel liefde en tevredenheid terug op hun afscheid. Mijn beide ouders zijn hier begraven. Als ik op Heidezicht wandel kijk ik altijd even naar hun plek en zwaai ik naar ze in gedachten. Ik probeer elke week even bij ze langs te gaan.”

Afscheid

“Tijd, rust en ruimte zijn voor mij de drie kernwoorden voor een afscheid op Schoorsveld. Nabestaanden krijgen vier uur de tijd om afscheid te nemen waardoor je hier niet hoeft te haasten. Je kunt maar één keer definitief afscheid nemen van een dierbare, daarom geef ik bij elke uitvaart de volle 100 procent aan inzet. Bij een uitvaart verzorgen we de techniek en op de achtergrond ondersteunen we de uitvaartverzorger en familie. Ik probeer me altijd te verplaatsen in de nabestaanden en bedenk dan hoe ik het afscheid zou ervaren. ‘’Zoveel mensen, zoveel wensen.’ Die veelzijdigheid maakt het voor mij de mooiste baan die er is.”