• Maashorst
  • Mens
  • Organisatie

Vrijwilligers aan het werk Vijf vragen voor: vrijwilliger Karin

Naast 2 vaste natuurbeheerders, een student en een stagiaire heeft Maashorst een fijne groep vrijwilligers die zich inzet voor het onderhoud van het natuurgebied. Ben je benieuwd wat hun motivatie is?

Hoe ben je op Maashorst terecht gekomen?
“Omdat een vriendin van mij op een natuurbegraafplaats in Limburg ligt, was ik al bekend met natuurbegraven. Ik bezocht een open dag op Maashorst en de tijd vloog voorbij. Ik vond het zo interessant dat ik vroeg of jullie vrijwilligers konden gebruiken. Dat was het geval, dus heb ik me meteen aangemeld.’

Past natuurbegraven bij jou?
“Het concept vind ik geweldig, maar ik wil zelf uitgestrooid worden boven zee.’

Wat is voor jou de mooiste plek in het natuurgebied?
“De mooiste plek op de natuurbegraafplaats vind ik het bosgedeelte achter de Bosuil waar niet begraven wordt. Steeds weer vind ik daar nieuwe dingen. Het gebied is zo groot. De dieren kunnen daar vrij en ongestoord hun gang gaan. Dat vind ik prachtig.”

Waarom werk je hier als vrijwilliger?
‘Mijn vader heeft vroeger een boomkwekerij gehad en ik zat altijd op het land om hem te helpen. Hoewel ik nog stage heb gelopen bij een boomkweker voor de opleiding aan de landbouwschool is het er helaas niet van gekomen om er mijn werk van te maken, al wroet ik nog altijd graag in tuinen. Ik werk in een hospice en zie ook steeds mensen naar de natuurbegraafplaats gaan. Zo doe ik dus het stukje werk voordat mensen hier komen en heb ik een gezicht bij de mensen die hier begraven worden. Dit vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. En ik kan lekker mijn handen zwart maken.’

Wil je zelf nog iets kwijt?
‘De natuurbegraafplaats is een fantastische plek. Hier kom ik helemaal tot rust, ook tijdens een dag hard werken.’

Lijkt het jou ook leuk om een keer mee te werken om te kijken of vrijwilligerswerk ook iets voor jou is? Neem dan contact met ons op via 0486-745006. Onze natuurbeheerders plannen dan een dagdeel met je in.