Al meer dan 20 jaar woont ze aan de Vlaamseweg in Sterksel. Het enige dat haar grond met die van natuurbegraafplaats Schoorsveld scheidt is de waterbeek die daar stroomt. Als Annelies achter haar huis de straat uitloopt komt ze uit bij een lang zandpad bij het bos, dat het begin van Schoorsveld markeert. “Bij mij in de achtertuin is Schoorsveld ontstaan.” Ze wandelde hier jaren geleden toen het nog ‘gewoon’ bos was. Ook nu na de komst van de natuurbegraafplaats is ze hier regelmatig te vinden voor een wandeling, om zich te laten verwonderen door de pracht van de natuur of om bij te dragen als teamlid van natuurbegraafplaats Schoorsveld.
Toen ze hoorde over de plannen van een nieuwe natuurbegraafplaats was haar eerste gedachte: goh wat jammer, in dat stuk natuur daar wandelde ik altijd graag. Tot ze een keer met een vriendin ging wandelen en zag dat de aanleg van de natuurbegraafplaats al begonnen was. Samen namen ze een kijkje en waren ze erg onder de indruk van de openheid en ruimte die er in dit natuurgebied waren ontstaan. Het prachtige uitzicht over de vennen en daarbij de rust van het water. Ook zag ze de hergebruikte boomstammen verwerkt in de aankleding van de ceremonieruimte. Het gaf haar meteen een fijn gevoel.
Een rondleiding met bewoners uit haar buurt en meerdere wandelingen later, besluit Annelies een mail te sturen waarin ze haar hulp aanbiedt. Ze houdt het contact warm en uiteindelijk na meerdere contact-momenten heeft ze op haar 62e, voor de eerste keer in haar leven, een sollicitatiegesprek. Het begin van een fijne samenwerking waarin ze eerst een aantal dagen per week komt poetsen en later aansluit bij het horecateam van Schoorsveld.
Al vaker dacht Annelies: een plekje vastleggen op Schoorsveld, dat ga ik doen. Ze had alleen de knoop nog niet doorgehakt. Na 2 jaar zoekt ze, samen met haar dochter, ‘haar’ plek uit en viert dit moment met taart. Ze is dan de 500e persoon die een plek vastlegt op de natuurbegraafplaats. Als toeval bestaat, zou dit er een voorbeeld van kunnen zijn. Annelies gaat vaak langs bij haar familie, haar kinderen wonen vlakbij, dus ook de kleinkinderen ziet ze veel. Het lijkt haar een prettig idee dat haar familie haar straks ook kan bezoeken op Schoorsveld. “Nou heb ik de mogelijkheid om bij hen langs te gaan, later kunnen zij nog steeds bij mij langskomen.” Het geeft Annelies rust dat het goed geregeld is, dat ze straks in haar vertrouwde omgeving mag blijven en dat ze haar kinderen op deze manier ontzorgt.