Wat betekent het om afscheid te nemen op natuurbegraafplaats Schoorsveld? Op deze pagina maak je kennis met alle mogelijkheden die Schoorsveld biedt. Ontdek de vrijheid om een afscheid vorm te geven dat past bij jezelf en je naasten. Laat je inspireren door de natuur en zie hoe Schoorsveld een omgeving kan zijn waar afscheid nemen verweven is met het leven zelf.
Een ceremonie op Schoorsveld is mogelijk voor iedereen die bij ons een plek heeft. Gebruikmaken van de verschillende ruimtes mag, maar hoeft niet. Je naasten stellen de ceremonie samen met een uitvaartondernemer naar keuze. Wij stellen de natuur en onze ruimtes (tegen een vergoeding) beschikbaar en ondersteunen het afscheid, aangepast aan de behoeften. In de kleine ceremonieruimte is plaats tot 15 personen, de grote ceremonieruimte is geschikt voor gezelschappen tot 150 personen.
Een afscheid in de natuur stem je samen af met een uitvaartondernemer van jouw keuze. Op natuurbegraafplaats Schoorsveld stellen we de natuur en de ceremonie- en koffieruimtes beschikbaar. Op de dag van het afscheid in de natuur ondersteunen we de uitvaartondernemer. Een ceremonie is mogelijk voor iedereen die een plek heeft vastgelegd op Schoorsveld. De natuurbeheerder opent en sluit het natuurgraf.
Nee, een uitvaart op Schoorsveld is alleen mogelijk wanneer er ook een plek is gereserveerd.
We bieden je graag alle rust en ruimte voor de ceremonie. Op Schoorsveld kan het afscheid in de ochtend of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk.
In de ceremonieruimte hebben we plaats voor maximaal 150 gasten. Is het afscheid in een kleinere kring? Dan kan het afscheid in onze Huyskamer plaatsvinden voor 15 gasten.
Op onze natuurbegraafplaatsen is het mogelijk om de as van een dierbare te begraven. Dat kan in bijvoorbeeld een mandje of in een urn van afbreekbaar materiaal. Steeds meer crematoria en uitvaartondernemers zijn vertrouwd met de wens om met milieuvriendelijke materialen te gebruiken voor een urnbegrafenis. Je kunt ervoor kiezen om de as op het moment van begraven uit te strooien in het urnengraf óf om de as te begraven in een biologisch afbreekbare urn.
In het hele natuurgebied liggen wandelpaden. Voor mensen die slecht ter been zijn hebben we een boskar of rolstoel beschikbaar voor vervoer naar het natuurgraf. Ook beschikken we over een ruim invalidentoilet.
Ja dat mag. We vragen je alleen losse veld- en/of snijbloemen bij een natuurgraf neer te leggen. Verpakkingen, touw, elastiek, ijzerdraad of steekschuim kan gevaarlijk zijn voor de dieren die leven op een natuurbegraafplaats en kan de natuur verstoren. In de regel blijven bloemen ongeveer 5 dagen liggen. Vraag het bij twijfel aan de natuurbeheerder of een andere medewerker op de natuurbegraafplaats.
Ja, de hond mag aangelijnd mee naar de natuurbegraafplaats. De dieren die leven in het natuurgebied willen we de rust en de ruimte te geven om te broeden en te zoeken naar voedsel bijvoorbeeld. Laat de hond daarom niet los in het natuurgebied.
Het is niet toegestaan ballonnen op te laten op de natuurbegraafplaats. Het materiaal komt uiteindelijk weer op de grond terecht en brengt schade toe aan natuur en milieu.